Lijnen, lijnen altijd maar lijnen

Eergister voelde ik me slank en zocht naar een leuk bloesje dat tussen mijn zomerkleding hing. Ik kreeg het niet dicht en dat maakte mij moedeloos. Maar ja, met moedeloosheid kom je niet ver als je wilt afvallen en daarom besloot ik gister om drie katoenen zomertoppen te komen die me de aankomende 5 weken uit de brand moeten helpen. Ik heb geen zin om nieuwe kleding te kopen want ik heb zoveel alleen, tja, op dit moment past het niet. Volgens MyFitnessPal, dat ik gebruik om bij te houden wat mijn calorie verbruik per dag is, zou ik, als ik me netjes blijf gedragen, over 5 weken 6 kg minder moeten wegen. Nu moet ik dat nog zien maar het is toch een aardig positieve gedachte.
Dus gister 3 bloesjes gekocht die niet echt lekker zitten maar groter dan maat 42 koop ik niet dus, het zal wel moeten.
Het is woensdag dus vandaag kwam de hulp en omdat haar moeder niet meer meekomt help ik nu van harte mee. Daarom had ik me bedacht dat ik mijn hartmeter om zou doen gedurende de tijd dat ik “schoonmaak”. Al met al leverde dit experiment mij toch mooi een gebruik van 530 calorieën; op die manier is poetsen niet echt een probleem.
Daarna nog 20 minuten op de roeimachine gezeten waarna ik het helemaal had gehad. Vervolgens lekker gelunched: sla, tomaat, komkommer, gegrilde kip en kaas – alles keurig afgemeten en vanavond ook weer een maaltijd van niet meer dan 394 calorieen. Kijk, als ik me gedisciplineerd gedraag dan lukt het natuurlijk best allemaal, dan zit ik zo aan het streef gewicht. Maar ja, als ik dan de aankomende week bekijk met uitjes en borrels en wat al niet meer. Nou ja, meer sporten, extra rondjes langs het meer en gewoon rustig aan blijven doen met eten EN verstandige keuzes maken.
Overigens, om mijzelf op de been te houden, heb ik twee glazen potjes gepakt: een potje waar ik 24 kralen in heb gedaan en een leeg potje. Elke keer als ik een pond kwijt ben gaat er een kraal uit het volle potje naar het lege; op die manier is het gewichtsverlies zichtbaar, zelfs als ik mijn kleding van vorig jaar nog niet aan kan.
En zo modderen we van de ene dag naar de andere met altijd weer het geloof en de hoop dat het allemaal een keertje goed gaat komen met het ideale (= gezonde) gewicht.
Wordt vervolgd ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s