This journey – (niet) afvallen

Die titel klinkt erg eigentijds: this journey. Of nog beter, MY Journey. Alles wat een beetje moeilijk is heet challenge of journey; uitdaging en tocht. Eufemismen voor situaties die niet makkelijk zijn. Hou je van een uitdaging? YES! Kijk je uit naar de volgende worsteling? Alsjeblieft niet!
Ik begon dit blog in februari en dat kwam omdat ik op 10 februari deel ging nemen aan 12WBT: (weer) een programma om af te vallen. Het is op zichzelf een pracht programma en ik ken vele mensen die met veel succes zijn afgevallen. Deze mensen, leeftijd dik in de vijftig, zien er nu prachtig slank en gespierd uit na het volgen van een of twee rondes van dit programma olv Michelle Bridges.
Met veel enthousiasme (hoop?) begon ik aan het programma en zo las ik op het werkelijk prachtige 12WBT website dat vele deelnemers blogs hadden. Op die manier kan iedereen meeleven met “de journey”. Nou, dat vond ik wel wat. Dus ik begon mijn eigen blog, dat ik in eerste instantie in het Engels schreef. Het ging mij niet alleen om het verloop van het programma dat ik ging volgen maar ook om te zien hoe e.e.a. zich ontwikkelen zou over de 12 weken die voor mij lagen.
Nou heb ik een aantal interesses en vrije tijdsbestedingen die mij erg bezighouden of juist niet. En dat laatste is erg belangrijk.
In februari, toen het jaar nog nieuw was, had ik het voornemen om mij de komende maanden te concentreren op het in balans brengen van wat ik echt wil en wat ik echt doe in mijn leven. Bovendien, had ik gemerkt, is het erg leuk om na een tijdje terug te lezen wat er in een bepaalde periode speelde door over die periode terug te lezen. En zo ontstond mijn blog.
Afvallen met het 12WBT (= 12 Weeks Body Toning) Programma werd in februari een van de dingen waar ik mij dagelijks mee bezig ging houden, althans, dat lag in de bedoeling.
Ik schreef al eerder dat ik de vele enthousiaste succes verhalen gelezen had van dames die inmiddels prachtig waren gevormd na het volgen van dit programma. Ik behoor niet tot die groep. Het is nu eind mei en ik kan zonder meer vaststellen dat de 12 weken van Ronde 1 als een soort droom aan mij voorbij gingen. Om niet aan het totale falen toe te geven, besloot ik ook aan Ronde 2 deel te nemen. En wat doe ik er mee? Eenmaal per week ga ik naar de 12WBT website om het weekmenu en de recepten te printen. Ik heb inmiddels een pracht verzameling van overheerlijke maaltijden die niet meer dan 300 calorieën bevatten.
En de oefeningen, afgestemd op de individu zijn ook fantastisch: dit programma kan niet beter. Maar ik doe geen stap. Wanneer ik nu om mij heen kijk, zittend achter mijn buro, dan zie ik een gymtoestel, steps, een blinkende exercise fiets. Ook liggen er gewichten (noem een getal en ik heb er een gewicht van), springtouw, pilates ring – noem maar op, het ligt allemaal hier boven bij mij.
Wanneer ik bij daglicht uit het raam kijk dan zie ik Lake Monger met daarlangs een wandelpad van 3,5 km in het rond. Uit en thuis 45 minuten, 380 calorieën. Maar ik ga de deur niet uit.
En dit is vreemd want nog niet zo lang geleden waren beweging, hardlopen en gewichten de activiteiten waar ik vrijwel elke dag mee begon. Ik was niet slank, nooit geweest, maar ik was flink, sportief, gespierd en gezond.
Nu kijk ik naar mijzelf en ik zie dat ik aan het veranderen ben in een gedrongen, gezette vrouw van middelbare leeftijd. En op dit moment kan ik dat proces niet stoppen. Het gekke is dat het me op dit moment niet deert: ik heb het op zich naar mijn zin maar mijn energie, mijn nimmer afnemende energie gaat naar twee uitputtende bezigheden: de Nederlandse Club in Perth en naar de eindeloze renovatie van ons huis waar we in maart 2012 aan begonnen door twee palmbomen rond ons zwembad weg te laten halen.
Erover nadenkend zijn dat de twee oorzaken van mijn desinteresse in of het gebrek aan energie om er beter uit te zien.
Van de week realiseerde ik me dat op het moment mijn leven elke dag een morgen heeft: morgen komt er meer rust; morgen heb ik meer tijd; morgen ga ik lijnen. Hoeveel morgens krijgt een mens toebedeeld?
Maar voordat morgen begint zet ik de computer uit en ga ik eens flink opruimen. Het is een chaos om mij heen en omringd worden door chaos maakt dat het in mijn hoofd een chaos is. Maar dat ga ik nu veranderen, voordat het morgen wordt ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s